In articolul de astazi vom vorbi despre procedura de obtinere certificat constatator. Desi procedura obtinerii unui certificat constatator nu este chiar atat de grea, uneori accesarea portalului Registrului comertului poate deveni complicata.
Insa pana a ajunge la procedura de obtinere certificat constatator, vom incerca sa lamurim mai multe aspecte despre acest document.
Cine elibereaza certificatul constatator al unei societati?
Certificatul constatator al unei societati este eliberat de Registrul Comertului National.
Sub ce forma se poate elibera certificatul constatator al unei societati?
Certificatul constatator al unei societati poate fi eliberat astfel:
a. in forma fizica – prin ridicarea acestuia de la Registrul comertului.
b. in forma electronica – prin emiterea acestuia prin intermediul portalului registrului comertului.
La ce foloseste certificatul constatator atunci cand este emis?
Certificatul constatator este solicitat in special de diverse institutii, in cadrul participarii la unele licitatii sau spre exemplu de catre banca cu care respectiva entitate colaboreaza. Totodata certificatul constatator mai poate fi solicitat de catre alte companii sau chiar si de comercianti din retail precum METRO.
Ce cuprinde certificatul constatator al unei societati?
- denumirea (firma); emblema; numarul de înregistrare în registrul comertlui; codul unic de înregistrare; identificator unic la nivel european.
- starea firmei; forma juridica; sediul social/profesional; durata de functionare;obiectul de activitate – domeniul si activitatea principala.
- capitalul social (subscris si varsat), numărul si valoarea partilor sociale; asociatii, datele de identificare, numărul partilor sociale atribuite fiecarui asociat pentru aportul sau, participarea la capitalul social si la profit si pierdere (pentru societatile cu raspundere limitata, în comandita simpla sau în nume colectiv).
- Administratorii/Membrii Consiliului de administratie si Directorii (în sistemul unitar)/ Membrii Consiliului de supraveghere si Membrii Directoratului (în sistemul dualist), datele de identificare si durata mandatului cu puterile conferite.
- cenzorii/auditorii financiari; sediile secundare;activitati si sedii autorizate.
- indicatorii din situatiile financiare anuale.
- alte mentiuni referitoare la masuri asiguratorii si condamnari penale.
Cum puteti obtine un certificat constatator?
Ne puteti contacta fie telefonic la numarul de telefon (0743.12.51.12), fie completand formularul de contact aici: https://constatatoronline.ro/contact/.
Veti putea alege mai multe variante de colaborare atunci cand veti colabora cu noi:
a. fie va putem ajuta cu eliberarea unui certificat constatator in format fizic, optiunea valabila doar pentru Bucuresti si Ilfov.
b. fie va putem ajuta cu eliberarea unui certificat constatator in format electronic, optiune valabila pentru orice judet din Romania 100 % online.